Hur skapar jag ett sökandekonto?

Beroende på var du har för avsikt att ansöka erbjuds olika alternativ för att skapa ditt sökandekonto.

Skapa konto med BankID

1. Välj Skapa konto i toppmenyn.
  2. Klicka på knappen Skapa konto med BankID.
  3. Välj metod för att identifiera dig med BankID.
  4. Identifiera dig enligt instruktion i den enhet du valt för identifiering
  5. Så snart identifieringen är klar kommer du att omdirigeras till nästa steg
  6. Fyll i din e-postadress och verifiera denna
  7. Läs igenom de villkor som anges för kontot och acceptera dessa genom att markera kryssrutan.
  8. Klicka på Skapa användarkonto.
  9. Ett e-postmeddelande skickas nu till den angivna e-postadressen.
  10. Sök fram e-postmeddelandet och verifiera din e-postadress genom att klicka på knappen/länken i meddelandet.
  11. Nu är ditt konto klart för att skapa din första ansökan.

Skapa konto med e-post och lösenord

1. Välj Skapa konto i toppmenyn.
  2. Navigera till blocket rubricerat Skapa konto
  3. Fyll i uppgifterna
    1. Förnamn
    2. Efternamn
    3. Personnummer (om detta efterfrågas)
    4. E-postadress
  4. Läs igenom de villkor som anges för kontot och acceptera dessa genom att markera kryssrutan.
  5. Klicka på Skapa användarkonto.
  6. Ett e-postmeddelande skickas nu till den angivna e-postadressen.
  7. Sök fram e-postmeddelandet och verifiera din e-postadress genom att klicka på knappen/länken i meddelandet.
  8. Nu är ditt konto klart för att skapa din första ansökan.