Hur skapar jag ett sökandekonto?

Beroende på var du har för avsikt att ansöka erbjuds olika alternativ för att skapa ditt sökandekonto.

Skapa konto med BankID

1. Navigera till Min sida hos den organisation du avser att ansöka hos.
  2. Klicka på Skapa konto i menyn.
  3. Navigera till blocket rubricerat Skapa konto med BankID.
  4. Klicka på knappen Skapa konto med BankID.
  5. Välj metod för att identifiera dig med BankID.
  6. Identifiera dig enligt instruktion i den enhet du valt för identifiering
  7. Så snart identifieringen är klar kommer du att omdirigeras till nästa steg
  8. Fyll i din e-postadress och verifiera denna
  9. Läs igenom de villkor som anges för kontot och acceptera dessa genom att markera kryssrutan.
  10. Klicka på Skapa användarkonto.
  11. Ett e-postmeddelande skickas nu till den angivna e-postadressen.
  12. Sök fram e-postmeddelandet och verifiera din e-postadress genom att klicka på knappen/länken i meddelandet.
  13. Nu är ditt konto klart för att skapa din första ansökan.

Skapa konto med e-post och lösenord

1. Navigera till Min sida hos den organisation du avser att ansöka hos.
  2. Klicka på Skapa konto i menyn.
  3. Navigera till blocket rubricerat Skapa konto
  4. Fyll i uppgifterna
    1. Förnamn
    2. Efternamn
    3. Personnummer (om detta efterfrågas)
    4. E-postadress
  5. Läs igenom de villkor som anges för kontot och acceptera dessa genom att markera kryssrutan.
  6. Klicka på Skapa användarkonto.
  7. Ett e-postmeddelande skickas nu till den angivna e-postadressen.
  8. Sök fram e-postmeddelandet och verifiera din e-postadress genom att klicka på knappen/länken i meddelandet.
  9. Nu är ditt konto klart för att skapa din första ansökan.