Min ansökan är låst, hur öppnar jag den?

Om din ansökan har ett hänglås på sig så betyder det att du är inloggad med begränsad behörighet.

Är det första gången du loggar in och kan inte skapa en ansökan kan det vara så att du loggat in som pusedoanvändare. Detta innebär att du inte har ett sökandekonto utan måste skapa ett.

Har du ett sökandekonto sedan tidigare men får ett hänglås på ansökan är det på grund av att organisationen du ansöker hos har satt ett krav att vara inloggad med förstärktinloggning för att kunna skapa en ansökan.

Har du ett sökandekonto sedan tidigare följ dessa steg:

1. Högst upp till höger på sidan står det Inloggad som (ditt namn) Klicka där alternativt under Min Profil till vänster.

2. Fyll i ditt personnummer och klicka på Spara.

3. Logga ut

4. Logga in igen med BankID

5. Skapa/fortsätt på ansökan